luni, 9 august 2010

Menajera Ta!

Exo feat. Vescan - Prietena ta


Tu nu ai nevoie de modificari, ci de intariri. Te-ai construit tragand cu ochii la ceilalti, invatand din experientele pe care le-ai intampinat pana acum… dar constructia inca nu e gata. Nu ai nimic de daramat la casa asta, ai doar de facut cateva consolidari, pentru ca ai avut momente cand ai exargerat cu neincrederea in tine.
Desi ce ti-a iesit tie in interior e diferit total de “locuintele” fiintelor banale, tot mai dese in ziua de azi, din pacate, nici macar tu nu locuiesti confortabil acolo… te simti pierdut uneori si sunt unele momente in care ai impresia ca tot ce e in interiorul tau iti este strain.
Obisnuiai sa faci tot la adapostul luminii artificiale, de teama ca-n lumina zilei iti vei parea imperfect. Stii foarte bine pe cine sa ademenesti inauntrul tau… nu-ti atragi numai victime, ci si fiinte carora le invoci neprevazutul si le rogi sa te ajute cu ceva prin “casa”. De ei ai nevoie ca sa le furi idei nerostite, trairi personale, planuri pe care n-au apucat sa le scrie, dar pe care ti le marturisesc tie pentru ca se simt bine inauntrul tau. Foarte putinii oameni care s-au simtit ca la ei acasa in tine au fost si singurii care te-au ajutat sa spargi ziduri, ca sa obtii ferestre mari, luminoase, indreptate spre viata. Ti-au luminat "locuinta".

De cand nu ai mai urcat etajul spre suflet sa cauti dragostea prin incaperi incuiate?
In camerele frumoase ale sufleului tau ajung foarte, foarte putine si nu toate in calitate de iubite. Unele raman indelungat, altele isi lasa spiritul sa le tine locul.
Totul e atat de pur acolo sus incat si tu te descalti inainte de a pasi in acea incapere.
Camera in care leneveste sufletul tau e incuiata, cheia e doar al tine… dar daca stai bine sa te gandesti, iti amintesti vag ca ai mai avut o cheie, pierduta pe undeva… deci e posibil ca vreo femeie sa o gaseasca si sa vina singura in camera!? Nu, asta nu se poate, pentru ca tu nu astepti pe nimeni!
Am un sfat pt tine: “Indoiala” trebuie neaparat sa o inramezi si sa o pui la loc de cinste in casa ta ca sa nu te trezesti intr-o zi ca te-ai indragostit fara ca tu sa prevezi asta.
"Nici o femeie de pe scara nu poate merge mai sus de-atat", iti tot repeti.
Si totusi, unele, pe care le-ai ales in treacat, dar n-ai apucat sa le VEZI te-au facut sa le iei inconstient in brate si sa le aduci in pragul ACELEI camere.

Ai o “locuinta” extrem de interesanta, care obsedeaza dupa ce o vizitezi... iti ramane bine intiparita in suflet...
Daca cei/cele care iti viziteaza interiorul ar sti cate incaperi eviti, cate sunt ascunse sub perdele grele cu geamurile de mult inchise, neaerisite... in unele nu mai vrei sa intri nici tu! Nu, nu din cauza dezordinii sau din cauza aerului inchis… unele sunt incaperi minunate, pe care nu vrei sa le imparti cu nimeni… momentan.
Ai nevoie sa aerisesti unele incaperi, altele au nevoie de inca un strat de var,de o culoare mai vesela pe pereti, iar altora nu le-ar strica chiar o redecorare… Te-as lasa sa te ocupi singur de astea dar stiu ca, ori ar dura prea mult, ori nu s-ar intampla niciodata.
Sti ce ti-ar trebui neaparat si iti lipseste cu desavarsire ? O menajera :) !
Lasa-ma sa aplic pentru functia asta. Menajera din “locuinta” ta ar trebui sa fie singura care sa aibe voie sa umble prin gandurile tale, singura care sa stie sa-ti spele si sa-ti aeriseasca mintea si care sa-ti spuna mereu ce nu mai ai in tine, ce trebuie neaparat achizitionat.
Nu cotrobai prin sertare, nu fur lucruri de valoare, cel mult o sa cer permisiunea sa le admir.

Te-am urmarit… ti-am vazut toate mastile pentru ca intr-o noapte ai lasat ferestrele deschise si la pod. Cred totusi ca in ultima saptamana din ultimul an ai trait fara nici o masca. Si atunci iti venea in vizita aceeasi femeie. Doar atunci inchideai ferestrele. TOATE. Si trageai perdelele. TOATE. Si plecau. Toate celelalte.
Intra cu spatele drept la tine, dar iesea fugarita de cat de tare te-ar fi iubit daca nu te-ar fi stiut atat de bine… sau atat de rau?
Nu iubi. Asteapta sa vin sa-ti fac curatenie. Nu raman pentru totdeauna, doar vin dimineata si plec seara, caci noaptea o sa am o alta viata… o sa fiu cine o sa vreau... poate chiar o femeie de pe scara ta :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu